Herfst fotoshoot hippische ondernemer

Herfst bedrijfsreportage voor hippische ondernemers: 5 belangrijke redenen

Met aangename temperaturen, zacht licht, natuurlijke kleuren en vallende bladeren is de herfst voor ondernemers in de hippische sector het perfecte moment om een bedrijfsreportage te plannen. In dit blogartikel bespreek ik vijf redenen waarom een fotoshoot in de herfst, voor jou als hippische ondernemer, een goede keuze zou zijn.

1. Prachtige buitenfoto's dankzij het zachte licht

Vaak wordt gedacht dat een zonnige dag in de lente of zomer het beste is voor een fotoshoot. Het is dan langer licht en de zon schijnt vaker. Maar wist je dat je op herfstdagen veel meer mogelijkheden hebt om mooie foto’s te maken?

In de herfst neemt namelijk de kracht van het zonlicht af, waardoor het licht zachter wordt. Je hebt dan ook minder last van harde schaduwen, waarbij bijvoorbeeld een kant van je gezicht overbelicht is en de andere kant juist veel schaduw heeft. De zon is ook niet verblindend, zoals in de zomer vaak wel het geval is. Je wilt natuurlijk niet met samengeknepen ogen op de foto staan. In de herfst heb je daar minder snel last van.

2. Een sfeervol kleurenpalet

De herfst staat bekend om zijn sfeervolle kleurenpalet, met warme tinten van oranje, rood, geel, groen en bruin. Deze kleuren vormen een prachtige achtergrond voor je bedrijfsfoto’s. Denk aan een foto van jouw accommodatie, paarden die grazen in de herfstzon, omringd door bomen met oranje bladeren.

De levendige herfstkleuren kunnen je foto’s hierom visueel aantrekkelijker maken en de aandacht van potentiële klanten trekken. Het contrast tussen de warme herfsttinten, de paarden en faciliteiten kan prachtige en opvallende beelden opleveren.

3. Aangename tempratuur en geen last van insecten

De herfst is een goede tijd voor zowel paarden, als modellen en fotografen. De temperaturen zijn aangenaam en die vervelende vliegen en muggen zijn minder actief. Dit is niet alleen fijn voor ons mensen, maar het heeft ook een positief effect op de paarden. Als paarden minder last hebben van vervelende insecten worden ze minder gestoord, waardoor ze geduldiger zijn en beter stil blijven staan. Dat maakt het fotograferen van paarden een stuk eenvoudiger.

Doordat de nachten koeler worden, vergroot ook de kans op nevel en mist. Hier kunnen we juist gebruik van maken. Dauwdruppels op het gras geven bijvoorbeeld een heel mooi effect en de mist kan een magische sfeer aan de foto geven! 

Product fotografie voor Doderm GmbH

Sfeerfoto paard voor Doderm GmbH

4. Wil je het maximale voor je bedrijf uit het laatste kwartaal van het jaar halen?

Een belangrijk voordeel van het plannen van je bedrijfsfotoshoot in de herfst is de mogelijkheid om foto’s te maken die perfect passen bij de feestelijke thema’s van het einde van het jaar. Sinterklaas, Black Friday en Kerst zijn bijvoorbeeld belangrijke momenten in de jaarlijkse marketingkalender.

Heb je een actie rond deze feestdagen? Zorg dan dat je het beeldmateriaal al ruim op tijd klaar hebt staan. De laatste maanden van het jaar zijn voor iedere ondernemer hectisch. Juist daarom is het verstandig om in de herfst al de nodige voorbereidingen te treffen. Zo heb je straks meer tijd en ruimte om de laatste puntjes op de i te zetten. Of om te genieten van de feestdagen!

Thema foto Sinterklaas voor Equitare

5. Regen of zonneschijn: flexibele fotoshoot opties in de herfst

Wat als het slecht weer is op de dag van de fotoshoot? Natuurlijk, het weer kan onvoorspelbaar zijn in de herfst. Voorafgaand aan de shoot houd ik het weer goed in de gaten. Als er veel regen wordt voorspeld en de meeste foto’s buiten worden gemaakt, zal de fotoreportage kosteloos worden verplaatst.

We kunnen ook kiezen voor een binnenlocatie. Als je zelf geen geschikte plek hebt neem ik de organisatie voor je uit handen en ga ik voor je op zoek naar een mooie binnenlocatie met sfeervolle paardenstallen, een binnenbak, poetsplaats of andere ruimte(s) die perfect aansluiten bij de foto’s die we gaan maken. Denk aan gerenommeerde dressuurstallen, springstallen en andere hippische accommodaties die de perfecte achtergrond vormen voor je bedrijfsreportage. Deze locaties zijn visueel aantrekkelijk en geven je bedrijf een professionele uitstraling.

Bedrijfsreportage hippische ondernemer in Amsterdam

Zakelijke fotoshoot in sfeervolle paardenstal met Content Studio Equine

Boost je business in het herfstseizoen

Het plannen van een bedrijfsreportage in de herfst is een slimme zet voor iedere hippische ondernemer. Wil je een herfst fotoshoot inplannen of meer weten over hoe ik je kan helpen bij het vastleggen van jouw bedrijf? Lees dan hier meer over de drie business booster pakketten of neem vrijblijvend contact met mij op via het contactformulier op mijn website.

Voor waardevolle adviezen die je kunnen helpen bij het vergroten van de zichtbaarheid en het succes van je hippische onderneming, nodig ik je van harte uit voor mijn nieuwsbrief. Klik hier om je in te schrijven en ontvang de nieuwsbrief iedere maand in je mailbox.

Danielle Kock

Hi, ik ben Daniëlle

Met mijn blogs wil ik je informeren en inspireren en deel ik graag mijn tips en tricks. Mijn blogs gaan over business, fotografie en er verschijnen zo nu en dan gastblogs. Benieuwd naar mijn aanbod? Bekijk de verschillende fotoshoots en workshops.

meer blogs

Copyright DaKo Fotografie
If you want to use my photo, please send me a e-mail: info@dakofotografie.nl