Paardenhouderij Nigtevecht

5 Tips voor het vinden van een geschikte fotolocatie voor jouw business fotoreportage

Ga je zelf foto’s maken? Of ga je op zoek naar een locatie voor je business fotoreportage?
Ik geef je een aantal tips waar je tijdens het uitkiezen van een locatie rekening mee kunt houden.

Type locatie

Bedenk allereerst wat je wilt uitstralen met je foto’s. Wat voor beleving wil je de kijker geven? Verkoop je bijvoorbeeld luxe kleding voor ruiters? Kies dan een mooie hippische locatie uit die hierbij past. Of bevind je je op het gebied van paardenwelzijn en wil je juist het natuurlijke aspect in beeld brengen? Dan kun je onder andere denken aan een natuurlijk gebied of een paddock paradise.

Licht

Licht is een alles bepalende factor voor het resultaat van je foto’s. Hoe lichter de locatie, hoe beter te fotograferen en uiteindelijk de kwaliteit van de foto’s. Als je in een (hele) donkere omgeving foto’s maakt, zijn details veel minder goed zichtbaar.
Wil je achteraf de donkere foto’s lichter maken, dan is de kans groot dat er ruis in de foto’s ontstaat (dit zijn heel veel kleine stipjes, die met name in de donkere delen van de foto goed te zien zijn).

Beschik je over een hippische locatie waar je binnen foto’s wilt maken? Bijvoorbeeld omdat je als paardenosteopaat de paarden altijd op stal behandelt of omdat je sfeerbeelden van de stallen wilt (laten) maken? Probeer dan de foto’s in de buurt van een raam te maken of bijvoorbeeld in de buurt van de staldeur, zodat je net wat meer licht hebt.

Weetje: ik werk altijd met natuurlijk licht, zodat ik niet hoef te flitsen bij paarden. Dat zullen ze zeker waarderen!

Hippische fotograaf

Ruime (hippische) locatie

Hoe meer ruimte je op de locatie hebt, hoe meer je kan variëren tijdens het maken van de foto’s. Zo kun je het onderwerp vanuit verschillende hoeken fotograferen of nog beter, variëren met andere achtergronden. De variatie in de foto’s is onder andere leuk voor de indeling van je feed op social media.

Natuur

Als je foto’s in de natuur gaat maken, zorg er dan voor dat er groen op de achtergrond aanwezig is. Denk hierbij aan een rij bomen, struiken, hoog gras, enz. Probeer een (felle) lucht als achtergrond te vermijden. Ook groen of boomstammen op de voorgrond is een pluspunt. Hiermee kun je diepte creëren in de foto, wat het beeld voor de kijker veel interessanter maakt.

Opgeruimd staat netjes

Vind de fotoshoot op stal plaats, zorg er dan voor dat alles is opgeruimd en aangeveegd. Zet containers, prullenbakken en bijvoorbeeld een grote sleepwagen even op een andere plek, zodat deze niet in beeld komen.

Hippische fotoshoot Utrecht

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen? Of wil je een business fotoreportage boeken? Vul dan het contactformulier in en ik neem graag contact met je op.

Danielle Kock

Hi, ik ben Daniëlle

Met mijn blogs wil ik je informeren en inspireren en deel ik graag mijn tips en tricks. Mijn blogs gaan over business, fotografie en er verschijnen zo nu en dan gastblogs. Benieuwd naar mijn aanbod? Bekijk de verschillende fotoshoots en workshops.

meer blogs

Copyright DaKo Fotografie
If you want to use my photo, please send me a e-mail: info@dakofotografie.nl